Workshops

Naast de reguliere lessen organiseert onze groep ook beweging en muziek workshops. Filósofo heeft al op verschillende capoeira evenementen lesgegeven in Nederland, Zwitserland, Portugal, Duitsland, Frankrijk en Brazilië, maar ook op scholen en privé aangelegenheden, uiteenlopend van huwelijken tot zakelijke bijeenkomsten. Workshops worden aangepast aan je wensen en zijn minimaal een half uur, idealiter een uur en maximaal 1,5 uur. Prijzen zijn afhankelijk van tijden en in nader overleg. Als je meer wilt weten over onze workshops, neem dan contact met ons op.

Capoeira workshop

Onze capoeira workshops zijn ongedwongen en vooral gefocust op het ervaren van plezier in bewegen en het maken van muziek. Vaak beginnen we met een introductie in muziek, vervolgens een warm-up, en wat basisbewegingen uit capoeira. We sluiten af met een roda (waarin capoeira wordt gespeeld). Uiteraard kan dit aangepast worden aan het evenement en jouw wensen.

Zang en Percussie workshop

De zang en percussie workshop is een laagdrempelige muziekworkshop waarmee je met toegankelijke oefeningen spelenderwijs een gevoel voor ritme leert ontwikkelen, je stem efficient leert te gebruiken, leert te zingen op toonhoogte, en bewegen op ritme en melodie. We beginnen met oefeningen om de stem en het lichaam op te warmen en te ontwaken, waarna we langzaam naar een eindresultaat werken, waarin we als groep muziek maken. Ook kleine percussie instrumenten uit de Braziliaanse muziektraditie (drum, tamboerijn, agogo, reco-reco en shakers - meegebracht door de docent) kunnen worden ingezet en bespeeld worden.

Workshops Filósofo